Skolmorgon, väckarklocka och stickning.

Så är det återigen skolmorgon med väckarklocka i den tidiga morgonen. Jag är inte så bra på att vänja mig vid tidiga morgnar och det här med att vi är på olika platser under dagarna. Det är skönare när vi slipper tider och scheman och hit och dit. Vi mår helt enkelt bättre när vi rår om vår egen tid och är tillsammans.

Men efter en morgon med passa-buss-och-skoltider, lite ärenden och hundpromenad häller jag upp en extra kopp kaffe och plockar fram min ena stickning och sätter mig framför datorn och tittar på senaste avsnittet av en favoritstickpodd.

Podden görs av en mamma/mormor och dotter/mamma och är så inspirerande. Det känns extra gott i mammahjärtat att titta på dessa två som sitter tillsammans, har så roligt och talar om stickning blandat med massvis med andra ämnen. De känns som en familj som håller samman generationerna på ett aktivt sätt. Det tycker jag om extra mycket och hoppas kunna uppnå med våra döttrar allteftersom de blir äldre och formar sina liv.

Mamman stickar vidare på en tröja till yngsta dottern av den norska designern Vanjastrikk och dricker mitt kaffe samtidigt som jag lyssnar till podden som ger mig många nya idéer om saker jag vill sticka.

Snart är det dags att sätta bröddegar, bädda sängar, städa och förbereda lunch och middag.

Fin onsdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.