Trots att jag inte behöver stiger jag upp samtidigt med pappan när hans klocka ringer för det är ändå härligt att få krama och vara lite tillsammans innan han ger sig av för dagen.

Vi andra har påsklov men pappan måste jobba några dagar innan ledighet tar vid. Jag ordnar kaffe och vi småpratar och hunden går mellan oss tätt runt våra ben. Hon är förstås hungrig och vill ha sin frukost men passar på att mysa lite extra innan maten serveras och det är morgonpromenadsdags.

När vi pratar och plockar knakar det till i trappan och döttrafötter dyker upp. En dotter som brukar vakna tidigt kommer ner och vi får morgonkramar. Det här är en av mina favoritstunder. Morgon utan väckarklockor. Döttrar som vaknar när de sovit färdigt. Och så morgonkramarna. Underbart.

Solen skiner från en klarblå himmel och familjehunden och jag vandrar ut i den kyliga morgonen. Vi vinkar av pappan som skall köra en bit idag och vandrar sedan ut i skogen bland solljus och fågelkvitter. Mamman borde tagit på mössan men vandrar lite snabbare än vanligt för att behålla värmen. Solstrålarna silas ned genom träden, kylan biter i kinderna, fåglarna kvittrar och det är stilla. En riktigt fin morgon.

När vi kommer hem igen hör jag prat och skratt från köket. En dotter till har vaknat. Jag sätter mig med min stickning tillsammans med döttrarna och väntar in att fler skall vakna. Mer prat och skratt och pyssel och så fler döttrafötter i trappan och morgonkramar. Det är gott med lov och tillsammanstid.

Fin måndag till er.