Så är det återigen lördag och vi njuter av melodikryss, familjefrukost och mamman stickar och dricker en extra kopp kaffe.

Igår hade jag kommit en bit på stickningen som skall bli en tröja av den norska designern Vanjastrikk till yngsta dottern. Idag fick stickningen repas upp och anpassas rätt i storlek. Den visade sig bli för stor så nu blandar jag lite i mönstret och tar en mindre storlek på tröjan och en ännu mindre storlek på resåren och hoppas att det skall bli bra.

Det svåraste är att få ihop stickningen utan att det vrider sig. Mamman kan inte längre räkna gångerna jag fått ta av garnet från stickorna för att det vridit sig. Den här stickningen är en övning i tålamod. Det är bra och lite frustrerande.

Mamman fortsätter att försöka och tänker att det kommer att bli bra till slut. Nu skiner solen och pappan har gett sig ut till växthuspyssel. Trasigt och sönderblåst glastak skall idag ersättas med ett nytt i plast. Det blir bra tror jag.

Fin helg till er.