Det börjar bli vår och vi firar födelsedagar med skönsång, ballonger, flaggning, tårtor och fina presenter varav en hel del hemgjorda. Stordottern firades med heliumballonger. Det var en extra tokig rolighet med ballonghimmel istället för ballonghav.

Med våren kommer också pollenallergi och dunderförkylningar samtidigt. Vi vilar, myser, tittar på film, hjälper med läxor, mamman stickar mellan snytningarna och serverar varmt honungscitronvatten till förkylda döttrar.

Solen skiner från en klarblå himmel och mamman tar sin kopp kaffe efter söndagsfrukosten och sätter sig på kökstrappen iklädd ullstrumpor och ulltröja, njuter av solen och tittar på medan pappan också han iklädd hemstickad ulltröja rensar i rabatterna. Pappan förbereder för våren så att allt nytt kan spira ordentligt och få den luft och det utrymme som behövs. Igår gjorde han iordning i växthuset och det blev så fint och är nu redo att användas med bevattningssystem och allt.

Efter kaffet är urdrucket och jag vilat lite skall sängar bäddas och disk diskas och tvätt sorteras och så måste det bakas lite bröd så att vi har frukostbröd till början på veckan. Och så skall jag sticka vidare på näst yngsta dotterns Riddari i en blandning av lamaull och finull. Och ge vilande döttrar både kramar och mer varmt att dricka.

Fin söndag till er.