Vi njuter av lediga dagar. Dagar som går i långsamt tempo utan väckarklockor och tider att passa.

Döttrar leker, läser, spelar spel, syr och pratar och skrattar. Vi går promenader, bakar, lagar mat och ordnar här hemma. Pappan bygger vidare på det som skall bli extrarum och mamman stickar en hel del.

Nu är tröjan till näst yngsta dottern färdig och hon använder den med glädje. Mönstret kommer från Vanjastrikks Maskesprell och är stickad i Rauma Finull. Det var ett trevligt mönster att sticka efter och vi gjorde bara några få ändringar så att tröjan skulle passa dottern bättre.

Nu stickar mamman vidare på näst äldsta dotterns Riddari. Första ärmen är påbörjad.

Jag stickar maska för maska och njuter av att se stickningen komma ett litet steg närmre färdig för var dag. Men det får ta den tid det tar.

Idag har pappan skjutsat en dotter som skulle iväg på äventyr tidigt och resten av familjen satt kvar länge vid frukostbordet. Nu är frukosten undanplockad, disken diskad, köksbord och bänkar avtorkade, pappan hemma och i termosen väntar ännu en skvätt kaffe som skall avnjutas till Melodikrysset.

Fin lördag till er.