Döttrar pysslar, vilar, syr, målar och leker. Vi spelar spel där vi löser kluriga mysterier om vem, med vad och var och njuter god mat flera gånger om dagen och fikar och tittar på film. Det blir en del sena kvällar och sena morgnar. Inga väckarklockor väcker oss i den tidiga morgonen.

Just nu blir det lite extra vila då flera döttrar är förkylda. Och så lite extra film med soffmys under mjuka och varma ullfiltar.

Mamman stickar vidare och har nu fått ihop kropp och ärmar på tröjan som näst yngsta dottern ivrigt väntar att få bära. Jag stickar lite för långsamt men det är så det får vara.

Till jul kom mamman dessutom på den genompraktiska idéen att ge garnpaket till alla döttrar. Garnpaketen skall bli till olika tröjor som döttrarna önskat att mamman stickar i färger och mönster de själva valt. Så nu har mamman fler stickprojekt. Det är roligt samtidigt som listan börjar bli väldigt lång. Men jag stickar en maska i taget och njuter av rytmen i arbetet och de vackra ulltrådarna och då får det helt enkelt ta den tid det tar.

Vi njuter ledighet tillsammans och gör inget särskilt och det är underbart.

God fortsättning till er.