Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Tredje advent

Mer pepparkaksbakning enligt mormors recept, stjärnor och adventsljusstakar som lyser i fönstren och många levande ljus. Pappan linoljesåpar golven och granen står färdig att bli klädd av döttrar lite senare på eftermiddagen. Och julskinkan är färdig.

Det luktar så gott om både pepparkaksbaket och linoljesåpan. Nästan vill jag göra som Kajsa Kavat och snöra på mig borstar på fötterna och kana runt på golvet men då skulle nog pappan som gör så fint tycka att jag var i vägen. Tanken är rolig och det får räcka.

Ikväll skall vi nog läsa några av Astrid Lindgrens julberättelser, om Madicken och Lisabets pepparkaksbak, Kajsa Kavats julstädning och karameller och om julen på Bråkmakargatan. Mysiga berättelser att läsa tillsammans högt. Berättelser som skapar än mer julstämning.

Mamman mäter, klipper och syr till långt in på nätterna för att bli färdig med önskade julklappar. Döttrar pysslar och ordnar också för att deras hemgjorda klappar skall bli färdiga. Julmusik spelas i högtalare och på instrument och så sjunger vi då och då i stämmor som näst största dottern precis lärt mamman göra. Det är underbart roligt.

Det är tredje advent idag och snart jul och just nu, just idag, känner mamman ett stort lugn och tacksamhet.

Fin söndag till er.

« »

© 2019 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.