Och visst skall även det som inte är harmoniskt få vara med i text. Det som blir jobbigt och bråkigt och fel.

Sådan blev den här morgonen. En liten kommentar om oordning i en kökslåda och så explosion inombords och ilska. Tjafs och bråk tog tid och lördagstraditionen med melodikryss glömdes bort.

Och så fortsatte det med mera bråk om kvarglömda saker som borde varit hemma och inte kvar i skolan när dem behövdes här idag. Mammans och pappans lite olika åsikter om ordning skapade mer obalans och så gick fler timmar till inget nyttigt alls.

Så tog sig mamman samman och städade kökslådan som skapat konflikt och fortsatte sedan att städa fler lådor. Igår fick sig hela kylen en riktig storstädningsgenomgång och idag har pappan efter att ha lämnat stordottern på flöjtensemble storhandlat mat.

Nu är kyl, frys och skafferier åter fyllda med mat, huset är städat och ur högtalarna ljuder julmusik. Kanske blir det här ändå en bra dag nu när vi fått saker gjorda.

Fin lördag till er.