Stillhet och höstluft

Mamman är fortfarande förkyld och ganska trött och vilar mycket men måste ju ordna allt det där som måste ordnas.

Ut på hundpromenad går jag förstås ändå och i skogen är det så tyst och stilla att det nästan känns overkligt. Det är grått och himlen är regntung och luften kylig. Det är vackert på ett vemodigt sätt.

Jag vandrar vidare och gläder mig åt glada studsiga hundar och frisk höstluft. Det är så stilla att tanken nästan inte rör sig. Det är skönt på ett härligt avslappnat sätt.

Hemma väntar en varm kopp kaffe, ullfilt, kökssoffa och stickning och kanske en liten chokladbit och en smörgås.

Efter en stunds vila är det dags för hemmapyssel med tvätt, bäddning, diskning och lite städ och efter det är det äntligen dags att hämta hem alla döttrarna. Hämtstunden är en av de bästa stunderna på dagen. Att lyssna till vad döttrar gjort är stort och värdefullt. Att få kramas igen efter en lång dag är underbart.

Fin torsdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.