Hos oss är det febrigt, hostigt och förkylt. Och så är vi trötta. Jättetrötta. Allihop. Mammabilen blev t o m sjuk och fick åka bärgningsbil för några dagar sedan. Tokigt.

Mamman tror att vi fått någon sorts influensa allihop. Fast bilen fick fel på bromsarna. De gick helt sönder. Bromsbrott kanske bilens diagnos kan lyda. Vi tar det lugnt och gör allting lite långsamt. Det blir mycket tid till stickning vilket ju är trevligt. Minsta dotterns Loppa kofta har varit färdig ett litet tag och igår blev största dotterns Riddari klar. Idag ligger Riddarin tvättad, utsträckt och knappnålad på handduksklädd madrass. Otåligt väntar störstan på att få använda sin tröja i favoritfärgen mimosa.

Det är underbart att döttrarna så gärna vill använda hemstickade tröjor, att de tycker om och värdesätter sådant mamman stickat. ”Åh, mamma, den här kan jag ha alltid!”, utbrast dottern när hon kom hem igår och fick prova tröjan.

Idag skall mamman ta näst största dotterns mått för att bestämma vilken storlek hon skall ha på sin Riddari. Färger är redan bestämt och garnet ligger i påse och inväntar att få flytta upp på stickorna.

Men först måste mamman sätta bröddegar och bädda sängar och diska och städa lite.

Fin lördag till er.