Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Likasinnade

Idag låter mamman kloka ord från gårdagen landa i huvudet.

Igår hade mamman förmånen att närvara på en föreläsning av Dr. Gordon Neufeld. Jag satt där i egenskap av pedagog men ordet betyder ju ’den som leder barn’ och det passar in på många sätt i mitt liv.

Jag har under åren sökt upp och tittat på alla föreläsningar jag funnit med Neufeld och läst hans artiklar och böcker. Mycket av det han talar om bekräftar det vi alltid känt instinktivt. Vårt sätt att se på barn, familj och anknytning stämmer väl överens med den syn han presenterar.

Vi tror på tid tillsammans i familjen. Mycket tid tillsammans. Vi tror på ett VI och inte det starka JAG som vi upplever att vårt samhälle är uppbyggt kring.

Vi tror på att vara beroende av varandra på många sätt. Vi tror på att behöva varandra och att vilja vara i varandras sällskap. Vi tänker ”Jag behöver dig och du behöver mig och tillsammans blir vi starkare och lyckligare”.

Efter att ha lyssnat till föreläsaren fick mamman ytterligare kraft i övertygelsen att fortsätta som vi gör. Fortsätta att tro på kraften i anknytning som alltings grund. Det vill jag verka för hela mitt liv med barn och med barnbarn om vi får några vill säga.

Och så är jag så glad över att ha vågat vandra fram i pausen på gårdagens föreläsning för att tala med föreläsaren. Jag presenterade mig lite kort och vi samtalade en stund.

Den man som ansvarar för att engagera föreläsaren när han befinner sig i Sverige kände mamman också igen och fick talat också med honom. Det var väldigt roligt.

Att få möta förebilder är stort. Mamman är tacksam.

Fin onsdagskväll till er.

« »

© 2019 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.