Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Helg

Det är helg och vi slipper väckarklockor och tider att passa. Förvisso väcker familjehunden mamman och vill ut ganska tidigt. Men det gör inget. Vi vandrar i en alldeles tyst höstmorgon. Ingen annan är ute och allt vi hör är våra egna steg. Fantastiskt.

När vi kommer in är resten av familjen vaken och vi gör frukost tillsammans. Frukosten drar ut på tiden och vi sitter länge vid bordet. Kvar är till slut mamman med min kaffekopp och min stickning som jag bestämt mig för att försöka snabba på med.

Nu blir det bara till att sticka på dotterns Loppa kofta tills den är klar. Det är ju ändå andra gången mamman stickar den. Nu är storleken lite bättre och dottern mer nöjd. Det känns skönt att ha övat tålamodet så pass mycket att jag inte ens blev irriterad över att börja om. Kanske är det som mammans väninna i garnbutiken säger att det är gott att använda garnet en gång till. ”Det är mest ekonomiskt så. Slipper du köpa nytt men har ändå ett nästan nytt stickprojekt att glädjas åt”. Hon är klok, oerhört kunnig och en snäll människa. Tyvärr är butiken nu stängd men väninnan med all sin kunskap och snällhet finns ju kvar. Det är bra.

Idag bakar mamman bröd. Ganska mycket bröd för att kunna fylla frysen så att det räcker några dagar. Och så stickar jag vidare på solskenskoftan.

Fin söndag till er.

« »

© 2019 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.