Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Lycka

Så ringer dottern på sin rast bara för att prata lite och tala om vad hon gjort så här långt under dagen och för att höra vad jag gör. Rösten är glad och vi pratar ett litet tag tills hon skall gå in på lektion igen.

Mamman sitter i kökssoffan efter skolrunda, bröddegssättande, morgonpyssel, handling och skogspromenad. I händerna har jag min stickning som skall bli en sjal till den dotter jag precis pratat med. Hon känns nära även fast hon är en liten bit bort. Och så känner hon en trygghet i att kunna ringa för att hon vet att jag är här. Hemma. Det känns fint.

När vi lägger på svämmar hjärtat över av lycka och jag tänker på hur viktiga valen i livet är. Hur stort och viktigt valet att ge barnen av vår tid är för vår familj. Hur mycket glädje det ger att också döttrarna som nu börjar bli lite större fortfarande vill närhet, kommunikation, samtal och gemenskap. De vill inbegripa oss, mamma och pappa, i sin värld och i sina tankar och för det är vi så innerligt glada och tacksamma.

Mamman stickar vidare på dotterns sjal samtidigt som jag fortfarande hör hennes röst i mitt huvud och lyckan känns innerligt stor. Här sitter jag hemma med min stickning och snart skall döttrar hämtas hem från skolor och vi får kramas och tala om dagen.

Fin onsdag till er.

« »

© 2020 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.