Till yngsta dotterns förtvivlan slänger sig mamman ut för att prova nytt stickprojekt. Dottern vill att mamman skall sticka bara på det som skall bli hennes nya Loppa kofta.

Men så är det så väldigt roligt att lära nytt även om det innebär att både tänka fel och sticka fel alldeles för länge för att sedan få repa upp en lång bit och börja om. Mamman läser mönstret med den lilla stickkunskapserfarenhet jag har och tänker att ’nej men så kan hon inte mena mönsterförfattaren! Så här måste det vara!’ Och stickar vidare efter eget huvud. Fel.

Jo. Så klart menade hon som det stod i mönstret men mamman och pappan fick tänka tillsammans ganska länge innan vi förstod hur det var tänkt. Det är inte alltid lätt att följa beskrivningar men härligt när det väl blir rätt.

Skojs-nya-stick-projektet är en sjal av mönsterdesignern Joji Locatelli där färgnyanserna sakta liksom flyter ihop. Mamman får öva på sticktekniken wrap & turn massor. Det är både svårt och roligt.

Snart skall jag plocka upp dotterns koftstickning men först bara ett varv till på sjalen och kanske bara ett till och ett till.

Fin söndag till er.