Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Påmind

Den här veckan har mamman blivit påmind om hur viktigt samarbetet mellan mig och pappan är och hur mycket vi gör här hemma tillsammans.

Pappan är bortrest tillsammans med äldsta dottern som är på instrumentkurs. Mamman, fyra döttrar och familjehunden är hemma. Det blir mycket att sköta allt själv. Vi har det förstås bra döttrarna och jag men vid dagens slut är mamman ordentligt trött.

Det lagas mat, tvättas, bakas, diskas, plockas och så skall hunden ut. Och så blir hon dålig i magen den lilla hunden så mamman får springa och plocka och skölja rent och ge magmedicin och skonkost och sova väldigt lite.

Men allting går och vi spelar bordsspel flera kvällar döttrarna och jag och tittar på film och bakar och lagar mat. Igår hann vi t o m ta vara på äpplena som fallit från träden i den kraftiga blåsten.

Mamman plockade fram SaftMajan och kokade äppelsaft. Det har jag aldrig gjort förut. SaftMajan har använts till vinbär men äpple gick precis lika bra. Så nu har vi hemgjord äppelsaft i kylen. Gott.

Pappan och dottern kommer hem sent ikväll och vi längtar så. Längtar att få krama, prata och bara sitta bredvid.

Fin lördag till er.

« »

© 2019 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.