Vi sover länge på morgnarna. Tills vi sovit färdigt och vaknar utan väckarklockor. Vi äter frukost länge och mamman blir sittande med stickningen också en stund efter frukosten plockats undan. Nu har jag en ny stickning på stickorna.

Näst äldsta dottern ville så gärna få sig en Hansel Hap sjal och valde färger helt själv och ritade upp mönster för mamman att följa. Nu har jag kommit till mönsterdelen där det stickas spets och då måste jag ibland tänka så mycket att huvudet till slut värker. Egentligen borde det kanske vara lättare den här gången eftersom jag redan stickat en Hansel Hap men jag lär långsamt och spets är svårt. Men det är väldigt roligt att göra sådant som är lite svårt och klurigt hålla reda på.

Roligast är förstås dotterns glädje när hon ser mönstret växa fram och får se resultatet av sina färgfunderingar. Och så är en del färgnamn så fina. Färgen dottern valt som grund, eller MC=main colour som det står i det engelska mönstret, heter duvblå och passar precis in på färgen. Den skiftar i grått, lila och blått samtidigt och ser precis ut som en duvas fjäderdräkt.

Så har mamman lovat yngsta dottern en ny Loppa kofta med färger också hon valt helt själv. Pappan och dottern har tillsammans skapat ett mönster för mamman att följa. Samarbete är härligt! Snart skall mamman påbörja också denna stickning.

Annars fylls dagarna av lugn och samvaro. Döttrar cyklar, leker, badar, seglar, läser och pysslar. Ibland är de tillsammans med vänner och ibland bara med varandra. På kvällarna spelar vi spel eller tittar på film. Just nu tittar vi på Stjärnornas krig filmerna i det som tydligen är rätt ordning dvs 4, 5, 6, 1, 2, 3 och 7. Vi samtalar mycket om allt som händer i berättelsen och döttrarna har många och kloka funderingar. Det är roligt att diskutera filmer, skeenden och berättelser tillsammans. Igår såg vi film nummer sju men mamman somnade mitt i så den får jag nog se idag igen.

Vi är lediga och har det bra tillsammans. Tillsammansledighet är verkligen bäst.

Fin söndag till er.