Efter frukost plockar de ihop sig döttrarna. Ned i ryggsäckar åker täljknivar, vattenflaskor, kakor, picknick-filt och en mobiltelefon.

Mamman och pappan får kramar och så går de ut alla döttrarna i sitt alldeles eget Tolkien-äventyr i vår intilliggande skog.

Mamman måste sätta sig ned en stund för att låta de starka känslorna av lycka skölja över mig. Lycka över att ha så fina barn med så mycket fantasi, glädje, lekfullhet, uppfinningsrikedom och gemenskap. De är vår stolthet, vår kärlek, vår lycka, vårt liv.

Vi sitter en stund tillsammans mamman och pappan och dricker vårt sista frukostkaffe för att sedan ordna med sysslor här hemma. Pappan lägger glastak på det av gamla fönster egenbyggda växthuset och mamman bäddar sängar, sorterar tvätt, diskar och stickar bara några maskor på en sjal jag precis påbörjat.

När döttrarna kommer tillbaka från sin skogs-Tolkien-värld är det dags för lunch och vi får lyssna till allt spännande de hittat på tillsammans.

Fin söndag till er.