Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Terminsslut och sommarveckor

Terminens slutveckor är alltid hektiska med skolarbeten, utflykter, matsäckar, ändrade skoldagstider, konserter, musikavslutningar, skolavslutningar med tårtfirande och medhavd fika på de olika skolorna.

Efter skolavslutningar följer musikläger som är så roligt att vara med på och som vi är innerligt tacksamma att döttrarna vill ha med oss på men som tar både tid och kraft i anspråk trots att det ger oss så mycket. Mamman trivs så gott att jag skulle kunna tänka mig att vara i musikvärlden alla dagar. När jag tänker efter lite förstås så inser jag att jag nog är det redan här hemma tillsammans med barn och make.

Och nu har vi firat midsommar här i vår by med musik, dans, lek och trevlig samvaro och idag på midsommardagen har vi tårt- och bullfikat med mammans ursprungsfamilj.

Döttrar är sommarlediga. Mamman är sommarledig och snart har också pappan semester. Vi låter dagarna forma sig själva. Det blir mycket stickning, bakning, lek, vila och matlagning men främst mycket tillsammanstid utan tider att passa. Det är underbart!

Fin lördag till er.

« »

© 2019 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.