Tidigt vaknar mamman av att familjehunden inte vill fortsätta sova när maken gått upp. Pip, pip, gnäll, gnäll, slå med tassarna på mammans sida av sängen och så mer pip och gnäll. Varenda gång hon hör pappan röra sig på nedervåningen viftar svansen glatt.

Till slut kapitulerar mamman och går också upp, ger mat till hunden och går ut på skogspromenad. Vi hinner vinka av maken, familjehunden och jag, när han far iväg och vandrar sedan ut på vår morgonvända. Klockan är bara halv sju på morgonen och det är tyst ute förutom ljudet från skogens alla fåglar. Det är skönt att vandra här ute i den tidiga morgonen fastän jag gärna hade fortsatt sova.

Väl hemma igen satte jag mig att sticka lite på ett nytt stickprojekt som bjuder många nya saker att lära. Jag försöker mig på att sticka ”Hansel Hap” med mönster av Gudrun Johnston. Så här långt har mamman lyckats sätta kantmaskor på en tråd och ta upp maskor gjorda av omslag i sjalens kant och sticka en liten bit av mönstret. Det krävdes så mycket koncentration att jag fick alldeles ont i huvudet men roligt var det.

Sedan blev det lång utomhusfrukost med nyvaknade döttrar och efter det försök till bad men vägen till badplatsen var avstängd så vi fick glatt bege oss hemåt igen.

Fin måndag till er!