Så kommer den äntligen till användning mer än som prydnad i bokhyllan Julia Child’s Mastering the art of French Cooking.

Mamman lagar en variant av Julias Boeuf Bourguignon och hoppas så att det skall bli gott. På receptsidorna finns inga bilder men väl mycket spännande och informativ text. Det här är kanske mer ett uppslagsverk än kokbok men jag tycker mycket om boken som just kokbok.

För att vara helt rättvis är boken inte endast Julia Child’s verk. Som medförfattare står också Louisette Bertholle och Simone Beck.

När jag förbereder och tillagar får jag översätta måttenheter och temperaturer till svenska enheter och bara det är spännande. Sedan tillagar jag och får fundera över hur de gjorde dessa franskmatlagande och kokboksskrivande kvinnor. Kanske måste jag ta på mig kjol och pärlhalsband för att riktigt komma i stämning. Vi får se.

Nu när grytan står i ugnen skall mamman först dammsuga och sedan sortera tvätt.

Fin onsdag till er.