Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Vinterhelg

Det är helg och vi har ett fantastiskt vackert vinterlandskap runtomkring oss. Det riktigt gnistrar om snön idag och solen skiner.


Några av oss sover länge och några vaknar tidigt. Mamman är lite trött efter förkylningsnätter då jag fått lägga kuddar under genomförkylda döttrars huvuden och suttit vid sängar och klappat om när näsorna satt igen sig och hostan varit jobbig. En natt var mamman så trött att jag nästan inte kom ihåg vilken säng som var min. 

Idag är mamman trött i huvudet men ändå pigg på något sätt. Jag kunde i alla fall inte sova särskilt länge och satte mig att sticka i kökssoffan och njuta av vinterlandskapet tills familjen vaknade till.


Nu har vi ätit helgfrukost tillsammans och löst melodikryss. Döttrar som nu mår mycket bättre har gett sig ut varmt vinterklädda i det fina snölandskapet.


 Idag är det dags att hjälpa tomten lite grann och förstås pyssla och ordna hemma.

Fin lördag till er.

« »

© 2018 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.