Tidens skiftningar

Mammans stora lycka är familjen och livet tillsammans. Just nu fascineras jag av tidens skiftningar. Hur vi växer tillsammans och lär av varandra. Hur vi litar till varandra och varandras förmågor. Hur döttrarna lärt sig så mycket av att vara tillsammans med oss. Hur mycket de tar in och plötsligt bara kan. 

Som igår när största dottern hjälpte mamman. Jag har under många år plockat fram pall och sax och ställt mig för att klippa döttrars hår och nu ställer största dottern fram en pall och sax och mamman sätter sig på pallen. Mamman litar till dotterns förmåga och hon kan alldeles utmärkt. 

Dottern klipper mammans hår medan jag läser högt ur en skönlitterär bok hon läser som skolarbete. Vi sitter tillsammans och jag får uppleva tidens skiftning. Hon hjälper mig. Hon som alldeles nyss var liten kan så mycket, är så stor plötsligt och är väldigt fin på oändligt många sätt.

Mamman är så stolt, tacksam och lycklig. Barnen är helt enkelt alldeles underbara och vår stora skatt.

Fin lördag till er.

Etiketter: bok, dotter, döttrar, klippa, lycka, mamman, pall, sax, skiftning, skönlitteratur, tid

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Ett svar till “Tidens skiftningar”

  1. så fint fångat, du får mig att bara skaffa en unge till bums. detta magiska myller barnen utgör alltså. och det mystiska i att de växer, trots att man visste att de skulle göra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.