Vi firar minsta dotterns födelsedag idag och började dagen tidigt med födelsedagståg, levande ljus, skönsång, kramar, paket och ballonghav. 

Dottern låtsades mycket stilfullt att sova när vi kom tågandes sjungande födelsedagssånger. Det är en av de bästa stunderna morgonvaknandet tillsammans på födelsedagarna med många kramar och överlämnande av både egengjorda och köpta presenter. Vi sitter ganska länge lite lagom morgontrötta där vid sängen och födelsedagsbarnet myser. 

Sedan var det dags för långfrukost och mer sång och hurrarop. Dagen bestäms sedan av födelsedagsbarnet. Dagens firardotter ville måla och leka. Så det gör hon och systrarna idag. Föräldrarna bakar och ordnar och snart är det tårtdags. 

Lite vanligt hemmaordande hinns också med. Mamman fick hjälp av pappan att hänga upp vintergardiner medan döttrar målade. Men gardinerna fick tas ned igen för att mamman lyckats tvätta lite väl entusiastiskt och ordentligt. När vissa tyger tvättas lite för varmt då krymper dem och når tydligen inte ned till golvet längre. Då blev mamman barnsligt sur en liten stund. Det får helt enkelt köpas nytt tyg en annan dag och vi får njuta av ljusa sommargardiner ett litet tag till.

Nu dags för mer födelsedagspyssel.

Fin söndag till er.