Morgontrafiken på lilla skolan kan ibland vara lite hetsig. Alla har bråttom vidare och då kan det hända att det backas lite fort ibland. Det hade en annan mamma gjort och hört bilens backvarnare låta pip-pip-pip och sedan ihållande piiiiiiiiip och så lät det dunk. Hon gick ut och fann att dragkroken fastnat mellan räckena på parkeringen. Att komma därifrån gick inte. 

Att hjälpas åt är bra. Jag hade inte bråttom hem och klev ur min bil för att se om det fanns något att göra. Den mammans make hade redan kommit dit och vi stod där alla tre och tittade på den fastnade dragkroken. ”Kanske måste skäras loss” mumlade någon. ”Kanske kan vi släppa ut luften ur däcken men då går det inte att köra härifrån ändå” mumlade en annan. ”Kan vi inte sätta oss uppe på bilen” säger den tredje som är jag. 

Att sätta sig uppe på biltaket verkade vara den enklaste idén så det gjorde vi. Två mammor uppe på biltaket och en pappa på marken utrustad med domkraft för att göra ett försök att lyfta räcket lite så att ett utbrytningsförsök kunde påbörjas. Mannen körde fram bilen försiktigt med två mammor sittandes på taket. Det var väldigt roligt för alla glada skolbarn som nu stod framme vid skolfönstren. 

Den andra mammans bil blev befriad från sin plats mellan räckena och vi som satt uppe på bilen kom på att det nu var väldigt långt ned till marken. Inget räcke fanns det att klättra ned på. Vi fick helt enkelt hoppa lite så där mamma-försiktigt.

Vi blev stående tillsammans en liten stund skrattandes och pratandes. Ibland är morgnarna både mer spännande och roligare än annars.

Fin helg till er.