Först sovmorgon och sedan söndagslångfrukost. Det är gott att få sova tills det är färdigsovet utan att väckas av ilsket ringande väckarklockor i den tidiga morgonen. Det är också underbart att kunna sitta kvar vid köksbordet med kaffekoppen tillsammans med döttrar och make samtalandes en lång stund. 

När frukosten plockats undan började mamman ordna och pyssla. Maken tycktes mig långhårig så hans hår fick sig en liten hyfsning. Mamman kortar lite här och klipper lite där. Jag följer frisyren så gott jag kan så får han gå till en frisör som kan ordentligt om ett tag. Efter hårhyfsning behövde dammsugaren plockas fram och då var det lika bra att dammsuga vidare i huset. Och så var det dammigt på lampor, piano, gungstol och tavlor. Då åkte dammtrasan fram.

Nu skall tvätten sorteras och sedan skall det fästas lite trådar på en blivande kofta innan det är dags att sticka ärmar. Och ikväll får vi åka till kyrkan för att lyssna till konsert där de två största döttrarna spelar i orkestern. Det känns som en härlig dag det här.

Fin söndag till er.