Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

”Ej i trafik”

På väg hem igen efter att ha kört stordottern till ensembleövning möter jag bussar med texten ”Ej i trafik”. Då blir jag så fnissig att jag måste stanna vid sidan av vägen för att skratta en stund. 

I mitt huvud blir det härligt surrealistiskt och vansinnigt roligt att bussarna som är väldigt stora fordon puttrar omkring på vägarna och liksom låtsas att de inte är där. Som om de är osynliga nästan eller bara leker storfordonskurragömma. 

Mamman får också lust att skriva ”ej i trafik” på vår bil och så kan jag köra som jag vill och skulle någon klaga kan jag bara peka på skylten lite lojt så där och säga att jag ju egentligen inte är här. Det blir ännu roligare i mitt huvud att jag skrattar hela vägen hem. Ibland är humorn tokigare än annars.

Fin lördag till er.

« »

© 2018 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.