Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Värdefulla gåvor

Lite jobbigt har pappan tyckt det varit att mamman suttit i soffan stickandes varje kväll. Inte jobbigt för att det stör men lite för att jag inte hänger med i det som händer på tv-skärmen. Nu efter månader med stickning har mamman förstås lite lättare att vara mer uppmärksam på både tv och stickning men visst är det så att jag missar lite här och där av skeendet på skärmen. 

Men riktigt lika jobbigt känns det inte som att pappan tycker att det är längre. Under sin arbetsdag ringer han och frågar vilken färg jag tycker bäst om, svart, grön eller vit. Mamman svarar tankspritt grön och så efter en liten stund avslutar vi samtalet. Och så har pappan med sig en lampkompis hem att ställa i fönstret bakom mamman i tv-rummet. En egen sticklampa. Det är så fint och omtänksamt att mammans hjärta svämmar över.


Så nu lyser lampan upp min stickning varje kväll. Det är underbart. 

Från att ha haft en förvisso väl fungerande stickpåse men fabriksgjord i något plastmateriel har jag nu fått en alldeles egen hemgjord i ett mjukt fint tyg. Mamman har en av pappan egensydd ”project bag”, som det kallas på stickpoddar vi följer, och för den presenten är jag oerhört lycklig.


På sidan av påsen har han t o m sytt in en liten etikett där det står ”Homemade”. Det är extra trevligt på något sätt att ha en hemgjord väska att lägga pågående hemgjorda projekt i. Så nu har jag ‘my very own homemade project bag’. Hurra!


I min väska ligger stickningen som skall bli näst äldsta dotterns Loppa kofta. Det är fantastiskt att se hur olika koftorna blir trots att det är samma mönster. Döttrarna har fått välja färger själva och mamman fascineras av hur duktiga de är på att finna färgkombinationer som passar deras olika personligheter.

Nu skall mamman fortsätta sticka lite innan det är dags att ordna och pyssla.

Fin torsdag till er.

« »

© 2018 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.