Och så ibland blir det inte så där harmoniskt som vi önskar. Ibland är döttrar trötta efter en lång vecka och börjar tjafsa och bråka med varandra över ingenting. Då blir mamman till slut sur när döttrar inte lyssnar på tillsägelser. De fortsätter tills mamman blir arg. Det är varken harmoniskt eller särskilt roligt men så det är ibland.

Stordottern har dessutom massvis med skolarbete att göra och behöver hjälp så det blir mamman sittandes med ganska länge. Vi väljer engelska verb och adjektiv att sätta in i meningar från listor i en mängd övningar. Först måste förstås orden översättas och förklaras. Många sidor övar vi på och dottern lär sig mer och mer för varje sida. När det är färdigt gör vi tyska. Här skall också läsas, översättas, skrivas och väljas ord. Mamman kopplar på tyska-kunskaperna och hjälper vidare. 

De andra döttrarna leker och bråkar om vartannat medan stordottern och mamman arbetar vidare med läxorna. På stordottern får mamman tjata ganska mycket för att hon skall jobba på och till de andra döttrarna måste mamman ryta till några gånger innan bråktonerna upphör.

Efter läxor och disharmoni måste så middag lagas. När maten väl är i ugnen har mamman hunnit bli på riktigt dåligt humör. Timmar av tjat och bråk tar ut sin rätt och mamman sjunker ihop på kökssoffan. Då är tydligen resten av familjen färdigbråkade och tycker att mamman skall vara glad. Det är inte alltid lätt att uppnå balans.

Nu är i alla fall läxorna klara, maten snart färdig och döttrar leker fint tillsammans. Nu skall mammam bara försöka att leta fram ett bättre humör.

Fortsatt fin lördag till er.