Sovmorgon, långfrukost, flera påfyllningar på morgonkaffet, stickning sittandes i kökssoffan och melodikryss. Det är lördag och vi är lediga. Morgonen går i ett angenämt långsamt tempo. 

Nu sitter mamman med på största dotterns ensembleövning. Olika blockflöjter spelar tillsammans olika stämmor och skapar vacker musik. Det spelas sopran, alt, tenor och basblockflöjt. Blockflöjt är verkligen ett oerhört fint instrument som hamnat i skymundan på något sätt. Det låter fantastiskt med alla dessa flöjter samstämmigt och ändå olika.  

Mamman är så tacksam att dottern fortfarande vill ha med mig på övningen trots att hon så stor. Det är en ynnest att få sitta med för att njuta av musiken. Och så stickar mamman vidare på Loppa koftan till näst yngsta dottern. Här sitter jag gärna en bra stund till fast snart skall vi förstås hem för att baka och ordna. Brödlådorna i frysen är tomma och behöver fyllas på. 

Fin helg till er.