Helg

Sovmorgon, långfrukost, flera påfyllningar på morgonkaffet, stickning sittandes i kökssoffan och melodikryss. Det är lördag och vi är lediga. Morgonen går i ett angenämt långsamt tempo. 

Nu sitter mamman med på största dotterns ensembleövning. Olika blockflöjter spelar tillsammans olika stämmor och skapar vacker musik. Det spelas sopran, alt, tenor och basblockflöjt. Blockflöjt är verkligen ett oerhört fint instrument som hamnat i skymundan på något sätt. Det låter fantastiskt med alla dessa flöjter samstämmigt och ändå olika.  

Mamman är så tacksam att dottern fortfarande vill ha med mig på övningen trots att hon så stor. Det är en ynnest att få sitta med för att njuta av musiken. Och så stickar mamman vidare på Loppa koftan till näst yngsta dottern. Här sitter jag gärna en bra stund till fast snart skall vi förstås hem för att baka och ordna. Brödlådorna i frysen är tomma och behöver fyllas på. 

Fin helg till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.