Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Snart skolvardag

Så gör vi oss iordning för skola igen och det gör lite ont i magen på mamman. Jag ser inte fram emot köra-hit-och-köra-dit-rutiner, läxor, gymnastikpåsar och föräldramöten. Ser inte fram emot dagar som är inrutade. 

Vi har haft en underbar sommar med härlig tillsammanstid och lugn. Hela familjen har mått bra av det lugnare tempot. Vi har låtit dagarna bli som de vill med tid för stilla lugn och aktivitet. Döttrars påhittighet är oändlig så leken har aldrig tagit slut och vi har gjort utflykter, njutit av naturen och haft det fint.

Så skulle mamman vilja ha det alltid. Långsamt tempo, mycket tillsammanstid och lugn.

Nu kan jag inte göra så väldigt mycket åt att skolorna faktiskt börjar igen trots att jag i hjärtat så gärna skulle vilja. Jag vill dra i bromsen och skrika högt. Det gör jag förstås inte. Istället förbereder jag. Jag tvättar, sorterar tvätt, klipper sommarslitna hår och ser till att döttrar har det de behöver inför skolstart. 

Snart börjar skolorna. Säkert kommer döttrar lära mycket nytt och viktigt. En dotter skall t o m ta klivet in i gymnasievärlden och det är förstås stort och vi är så glada för hennes skull. Glada att hon fått en plats precis där hon ville. Men ändå har jag lite ont i magen. Ont för att sommarlovet med tillsammanstid i lugn är till ända. 

Mamman skall nu dricka sitt kvällste, kanske sticka lite och tänka att det nog kommer att bli bra allting. Sedan skall jag sova.

God natt till er.

« »

© 2018 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.