Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Lycka, kärlek och saknad

Flera dagar och nätter har de varit iväg pappan och stordottern och det har varit så otroligt tomt. Alla vardagssaker som inte funnits här då när de är borta blir så tydliga. Småpratet, kramarna, tillsammans-sittandet, diskussionerna, de gemensamma tandborstningsstunderna och mycket annat. Det uppstår en enorm tomhet och mamman har t o m svårt att sova utan pappan. Ja, faktiskt har mamman bäddat med mina sängtäcken i stordotterns säng i döttrars gemensamma sovsal för att kunna sova ordentligt. 

Det blir tydligt så här med avstånd mellan oss hur värdefull tillsammanstiden är och jag längtar så till ikväll när de båda kommer hem. Då blir vi kompletta igen, familjen. Det är underbart.

Imorse bar jag in mitt täcke och min kudde till vår säng igen. Det kändes fint. Samtidigt har de här dagarna med fyra döttrar varit oerhört värdefulla. Vi har varit tillsammans och pratat om allt och inget och gjort saker som de valt och så har döttrarna hjälpt mamman med vardagssysslor för att underlätta när pappan inte varit hemma. Helt utan att jag bett om någon hjälp har döttrarna plockat och ordnat tillsammans med mamman. Vi har spelat spel, tittat på film, badat, bakat, lyssnat på musik, sjungit, lagat mat och dansat. Mest är det förstås mamman som lagat mat men alla fyra döttrar som är hemma har varit med lite här och där.

Jag känner en stor tacksamhet i mitt hjärta för saknaden, kärleken, tillsammanstiden, vardagen, kramarna, gråten, skratten och gemenskapen. Att få vara mamma i den här familjen är min stora lycka.

Fin söndag kväll till er. 

« »

© 2018 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.