Barnprogram

Så tittar vi då på det tredje avsnittet av ’från A till Ö’. Mamman kan knappt sitta still för att jag är så nyfiken på vilka ord det är tänkt att vi skall lära den här gången. Och jag blir förstås inte besviken. 


På bokstaven C skall vi lära censur, container och civilisation. Döttrarna lyssnar, tittar och lär. ”Men civilisation mamma det förstod jag inte när hon förklarade men jag kunde det innan”, utbrister en dotter förbryllat. Mamman och pappan får förklara på ett annat sätt när Hedvig-och-Helge-förklaringarna blir för krångliga att förstå. Då förstår de bättre döttrarna. 

Tänk så roliga barnprogram det fanns när vi var små och så enkel världen verkade då. Hedvig sammanfattar censur glatt med orden ”när skurkarna bestämmer vad som skall stå i tidningen”. Idag är det ibland svårt att avgöra vem som är vem och vad som är vad och vad som är sant. Vem som är skurk och vem som vill väl. Den trassligheten behöver vi inte ta upp med döttrarna ikväll när vi njuter sommarmyskväll men mamman funderar vidare i tysthet. Jag funderar på om världen var enklare, snällare och mer oskuldsfull eller om mamman helt enkelt bara var yngre, ett barn som inte visste så mycket. Så var det nog. 

Dagens ord är alltså censur, container och civilisation. Härligt!

God natt till er.

Etiketter: Barnprogram, döttrar, förklaring, från A till Ö, mamman, pappan, världen

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.