Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Saknad

FarfarIdag är en knepig dag. Idag fattas du oss lite extra. Idag är det din födelsedag men vi kan inte ringa dig för att födelsedagssjunga som vi brukar.

Du brukade vara i ert sommarhus en bra bit från oss varje födelsedag men genom telefonen gick du alltid att nå. Nu går inte det längre och det känns mycket tyngre än vi kunnat föreställa oss. Saknaden och tomheten blir på något sätt än mer påtaglig idag.

Du går inte längre med oss här på jorden. Du som på något sätt alltid funnits. Idag skall vi hissa flaggan för att hylla dig och hedra ditt minne; min makes pappa, mina barns farfar och min svärfar. Flaggan hissas på din födelsedag på flaggstången som var en present från er till mig på min födelsedag för några år sedan. Flaggstången vars fundament du hjälpt oss gjuta. Sådant känns extra viktigt en sådan här dag, din dag då du inte längre är här. Men du finns i våra hjärtan och är med oss alltid.

« »

© 2018 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.