Mamman sitter kvar alldeles för länge vid frukostbordet med kaffekoppen och stickningen. Jag stickar maska efter maska och lägger knappt märke till att frukostmaten plockas undan och frukostdisken sätts in i diskmaskinen. Idag är jag lite trött. Det blev sent igår då mamman av ren envishet stannade uppe för att baka ut alla bröddegar som sattes på eftermiddagen. 

Mitt i natten eller kanske mer tidigt på morgonen blev de klara alla bröden. Det blev dinkellimpor, mammabröd, matlimpor med vallmofrön och brytbröd och så ett bröd på grovt rågmjöl som skållades och fick stå tills idag.

Rågdegen har nu fått sig fler ingredienser och står för jäsning. Av degen skall det bli grova rågkakor eller som döttrarna kallar bröden, tekakor. 

Mamman vilar och tänker, döttrar leker, en är iväg på annat håll och maken pysslar och ordnar med trädgårdsmaskiner. Det är snart dags att klippa gräset igen och då behöver gräsklipparen lite justeringar och bränsle.

Jag sitter på trappen ut mot altanen och lyssnar till svalorna som bor under vårt utskjutande tak. De tjattrar behagligt och arbetar på. Hela tiden flyger de in till boet, matar och flyger ut igen för att hämta mer mat. De är fantastiska och outtröttliga föräldrar. Så där är nog vi också egentligen även om vi är lite trötta just idag.

Fin måndag till er.

 

Etiketter: diskmaskin, föräldrar, kökssoffa, mamman, pappan, svalor, vila