Vi vaknar tidigt utan att någon skall upp till arbetet. Det är sommarljuset som lockar oss att vakna för att gå ut på morgonpromenad i skogen. 

Mamman och pappan morgonvandrar med hunden i en skog som fortfarande är lite morgonkylig. När vi kommer hem igen har flera döttrar vaknat och solen skiner från en blå himmel. Vi plockar fram frukost och äter nybakt bröd med olika pålägg och alldeles lagom kokt ägg. Mamman och pappan dricker morgonkaffe och döttrarna juice. Rullgardinen i köket har vi fått dra ned för att solen lyser in så starkt. Vi äter länge och det pratas och skrattas runt bordet. Idag känns det sommar. 

När Melodikrysset börjar har vi plockat undan frukosten och tagit med våra kaffekoppar, dynor och den lilla rosa radion ut på altanen. Där ute i solen löser vi så krysset tillsammans med kära vänner över etern. Några klurigheter får vi hjälpa varandra med och mamman slänger ut lite ledtrådar helt för nöjes skull. Det är trevligt och värdefullt det här kryssandet tillsammans på lördagar. Till synes små nöjen som egentligen är riktigt stora och värdefulla.

När krysset är färdiglöst reser sig pappan från dynan och fortsätter altanbyggandet. Idag ordnar han med spjälor så att vi inte skall trilla av altanen. Det är klokt och bra. 

Mamman sitter kvar en stund på dynan med kaffe och stickning. Bara en maska till och en till och en till. Dottern längtar så efter att få ta på sig sin kofta och en annan dotter har redan bestämt färger till sin, garnerna är beställda och mönstret ordnat i datorn. Mamman får helt enkelt sticka på varje stund jag kan. Det är ett kärt arbete.

Nu skall mamman resa sig från sin plats i solen för att det är för varmt att sitta kvar. Det är dags att börja dagen ordentligt med bäddning av sängar och annat pyssel.

Fin lördag till er.

Etiketter: Altan, bygga, döttrar, färger, frukost, kofta, ljus, mamman, pappan, promenad, skog, sommar, spjälor, trilla