En ny dag

”The house is stirring; it is a new day.” Ord från en av Shakespeare’s pjäser eller kanske är det från en film av kunniga Shakespearevetare. Jag minns inte riktigt men det är ju inte det viktiga. Orden stämmer ju, det är rörelse i huset, det är en ny dag. 

Mamman vaknade samtidigt med pappan som tyvärr måste jobba idag, fast bara halvdag så vi får snart hem honom igen. Det är bra. Mamman tog på sig promenadkläder, ordentliga ’ut-i-skogen-kängor’, stoppade telefonen i fickan, plockade med både hund och hundgodis och gick ut på vår morgonpromenad i skogen. Det är ett skönt sätt att vakna på.


Nu skall mamman plocka med diskmaskin och tvättmaskin och duka fram koppar och annat till frukosten. Än så länge är det faktiskt bara mamman och hunden som rör sig i huset. Så så där väldigt mycket ’stirring’ är det förstås inte. Döttrarna sover sommarlovssömn utan en enda väckarklocka som ljuder genom morgonen. Det är riktigt härligt. Kanske hinner mamman också sticka lite på Loppa koftan innan de vaknar döttrarna. Vi får se.

Fin onsdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.