Ledig tillsammanssommardag 

Vi vaknar till en soligt varm och somrig dag. Mamman och pappan vandrar ut tillsammans på morgonpromenad med familjehunden.

Vi vandrar och pratar om inget speciellt och hunden springer glatt fram och tillbaka på stigen. Studs in bland träden och studs ut för att stå vid vår sida för att få sig en duktighetsgodisbelöning. Den här tillsammanspromenaden är en av de finaste stunderna. Att få gå med dig, min livskamrat och bäste vän, är underbart. Jag är så glad och tacksam för oss två och för våra fantastiska barn förstås. Att få vara tillsammans med dig är min stora lycka. Du och barnen.

När vi vandrat färdigt och kommer till vår trädgård igen tar du tag i sekatören för att klippa topparna på avenboken som omger köksträdgården. Jag går in med hunden för att skölja av lite här och där. Ibland blir hunden smutsigare än annars speciellt om det ätits lite kompost och annat utomhus dagen innan.

Inne i huset är det tyst och stilla. Döttrarna sover fortfarande och vaknar inte förrän mamman är färdig med hundavsköljandet och börjar plocka ur diskmaskinen. 

En efter en tassar de ned för trappan och kommer in i köket för att krama god morgon. Det är en härlig stund det här, morgonpysslandet. Underbart att stå där i köket och få så varma och innerliga kramar från nyvaknade barn. En av de bästa stunderna.

Så äter vi frukost och pratar en lång stund och när vi är färdiga sätter sig några döttrar för att leka på altanen pappan byggt. Där ute i solen leks det glada lekar med bilar och annat. En dotter läser bokserie som hon inte kan släppa. Det är gott att se henne helt uppslukad av innehållet. En annan dotter tar på sig springskorna och meddelar att hon ger sig ut på en joggingtur. 

Mamman sätter sig på en dyna på altanen för att fortsätta på stickningen som det är så roligt att se växa fram. Jag sitter där och njuter av stickning, döttrar och maken som nu funderar över hur räcket till altanen skall se ut och byggas. Det är en härligt somrig och ledig tillsammansdag.

Fin tisdag till er.

Etiketter: avenbok, hund, köksträdgård, make, mamman, pappan, promenad, sommar, somrig, tillsammans

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Ledig tillsammanssommardag ”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.