Lättare i sinnet

De senaste dagarna har känts tomma och trötta. Som om vi helt dränerats på energi. Det är svårare än vi kunnat föreställa oss det här med att säga farväl. Svårt att förlika sig med att livet är ändligt. Svårt att förstå det här med borta och aldrig mer.

Men så slår träd och buskar ut, olika blad tittar upp i rabatterna, barn leker och skrattar. Solen tittar fram igen efter några regniga och kalla dagar och gräset på ängarna är så där alldeles nytt och ljusgrönt. Luften känns klarare och sinnet lättare. 

Mamman placerar sig åter på kökstrappan med min kopp kaffe, gläds och känner stor tacksamhet. I mitt inre hör jag orden, ’the powerful play goes on, and you may contribute a verse. What would your verse be?’, och vet precis vad min vers är: Familj, kärlek, gemenskap och omtanke. Tillsammans är alltid bäst. Kärleken är alltid störst.

Fin fredag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.