Som små solar

Som små gula solar lyser de överallt maskrosorna. I gräsmatta, rabatter och ängar tittar de glatt och entusiastiskt fram som för att meddela att nu är det sommar.


Mamman njuter av anblicken och av det vackra vädret. Värmen är härlig och efterlängtad. Vi vill vara utomhus hela tiden.

Maken njuter inte fullt lika mycket utav alla dessa gula små solar i gräsmatta och ängar. Han vill klippa bort och klippa kort så nu är han ivägåkt för att skaffa saker till gräsklipparen för att kunna klippa i eftermiddag. Mamman förstår och håller med om att maskrosorna måste bort för att gräsmattan skall bli fin och så vill jag få gräset kortklippt så att döttrar kan leka fritt. Då slipper mamman fästing-oro. Men under tiden de små solarna är kvar tänker jag sitta här med mitt kolsyrade glas vatten för att bara njuta. 

Helt friktionsfri har den här varma morgonen inte varit. Döttrar blir tröttare än vanligt och det skapar konflikt. Kanske blir mamman också lite tröttare och tålamodet kortare. Jag surnade i alla fall till ordentligt och sitter nu stilla i trädgården både för att njuta och för att lugna ned upprörda känslor. Så kan det också bli. 

Hursomhelst är det en vacker dag då mamman vill sitta utomhus så mycket som möjligt. Jag vill njuta av naturen, värmen, blomningen, bin och fjärilar som surrar runt överallt i trädgården och av att vara ledig. 

Ledighet tillsammans är bäst trots att tålamodet ibland tryter, känslor svämmar över och konflikter uppstår. Lite gnissel får det vara emellanåt. Lite gnissel och sedan förlåt och kramar. Men först skall mamman lugna ned sig lite. Lugna ned, dricka vatten, titta på maskros-solar och bara njuta.

Fin lördag till er.

Etiketter: fästing, gräsmatta, klippa, konflikt, mamman, maskrosor, njuta, sol, sommar, tålamod, värme

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.