Tjugondag knut 

Idag säger vi tack till julen och städar och fejar undan pynt, gran, adventsljusstakar, adventsstjärnor och tomtar. 


Vi säger på återseende till våra fina tomtar och är tacksamma för stämningen de hjälpt till att skapa. Findiskade, ordentligt torkade och inpackade i silkepapper får de vila i jullådan tills vi ses igen.

Vintergardinerna får sitta uppe ännu ett tag och julstjärneblomman som fortfarande är mycket fin står kvar på fönsterbrädan i köket. 

Julmusiken har ersatts med vacker valsmusik av Strauss. Döttrarna har bal för sina dockor och det dansas av hjärtans lust i storstugan. Dockorna har för dagen på sig av döttrarna egensydda långklänningar. Det är en fröjd att se de fina klänningarna och döttrars glädje. Mitt i balen blev det paus för pulkaåkning. Rödkindade kom de så in alla döttrarna för att fortsätta leken.

Mamman och pappan pysslar vidare, städar och fejar. Sedan är det nog dags för ännu en promenad i ett solupplyst vinterlandskap.

Fin söndag till er.

Etiketter: adventsljusstakar, adventsstjärnor, gran, jul, julstjärna, mamman, ordna, pappan, pulkaåkning, pynt, silkepapper, städa, tjugondag knut, tomtar, vinter

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.