Vinteräventyr

Ordentligt vinterklädda med walkie-talkie i fickan och fika i väskan ger de sig ut döttrarna på upptäcktsfärd i skogen. Det är ett stort äventyr att vandra tillsammans i det vintriga landskapet. Till mamman som är hemma städandes och ordnandes hör de av sig emellanåt. 

”**sprak** Mamma är du där?” Mamman svarar och får höra att allt är bra. Det är gott att kunna nå döttrarna och ändå låta vara ifred i ett magiskt barndomslandskap. Låta döttrarna upptäcka på egen hand och fylla verkligheten med härlig lek. 


Ibland vill de veta att jag är här och då sprakar det till i walkie-talkien som de lämnat inne hos mig. När de kommer in från sina äventyr har mamman lovat varm choklad. Det är också magiskt.

Ibland är lyckan så stor att den nästan går att ta på. Idag är en sådan dag.

Fin torsdag och trettondagsafton till er.

Etiketter: äventyr, döttrar, lycka, mamman, skog, sol, vinter, walkie-talkie

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.