Snö och ledigt

När vi vaknar ser vi att det ligger ett tunt snötäcke på marken och i luften yr små snöflingor. ”Vinter” viskar två döttrar som under natten krupit ned i sängen bredvid mamman och nu ligger tätt intill morgonmysandes. Det är gott att vakna så här, tillsammans.

Mamman går efter en liten stund upp för att bege mig ut vinterklädd med familjehunden. Vi vandrar i snöblåst och mamman njuter av att det känns vinter.

På vägen möter vi en granne till häst och får prata lite, hälsa på häst och klappa. Det är underbart att bo så här på landet. Härligt att hästar och kor är del av vår vardag. Och så är grannarna också väldigt trevliga och förstår det här med långsamhet.

Mamman kommer sedan in till döttrar som börjat plocka fram frukostattiraljer. Och så är kaffekannan laddad bara för mamman att trycka igång. 

Vi äter länge och pratar och skrattar. Ledighet gör mamman glad. Tillsammanstid utan tider att passa är mer än härligt. 

Idag sorterar döttrar i sina garderober och det skrattas och tjoas lyckligt när de ger varandra urvuxna kläder. ”Tack! Nu är det min tur att ha den. Titta mamma så fin jag är!”, låter det emellanåt från storstugan där döttrarna sitter. Mamman blir så glad åt deras glädje. Jag tittar och håller med. De är väldigt fina. Dottern som fått nytt plagg att ärva ser lycklig ut och den dotter som gett bort plagget ser nästan ännu lyckligare ut. Döttrarna är helt enkelt fantastiska och väldigt fina med varandra.

Mamman skall baka bröd idag för att åter fylla brödlådan i frysen och sticka lite på andra strumpan i det fjärde paret strumpor. Mamman vill att hela familjen skall få sig mammastickade strumpor att värma fötterna med. Sedan skall jag sy och sprätta lite och dammsuga och tvätta och kanske sortera lite tvätt. Och så vill vi förstås ut lite i det vintriga landskapet.

Fin onsdag till er.

Etiketter: ärva, döttrar, frukost, glädje, häst, hund, kaffe, kor, ledig, mamman, plagg, prat, skratt, snö, tillsammans

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.