Jullov

Nu är det jullov. Äntligen. Mamman som har snärjt och ordnat med förberedelser inför döttrars konserter och avslutningar ett tag nu är en aning trött. Det är som om energin tillfälligt tagit slut. Mamman får vila medan pappan har gett sig ut på tomteuppdrag. Då och då ringer han för att fråga saker. Det är bra.

Strax skall mamman ta tag i jättetvätthögen och hjälpa döttrar som syr och pysslar julklappar till varandra. Kanske skall jag också baka något och fortsätta att sticka på ett par strumpor. 

Det är det gott att vandra runt i tofflor och lyssna till pysslande jullovslediga döttrar. Mamman vandrar stilla, vilar, njuter och ordnar lite långsamt här i vårt julpyntade hem.

Fin onsdag till er.

Etiketter: döttrar, energi, julklappar, mamman, pappan, tomteuppdrag, tvätthög, vila

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.