Pepparkaksdegen gjord enligt mormors recept står nu på köksbänken i väntan på utbakning. De fina pepparkaksformarna mamman fått med sig från sitt föräldrahem ligger redo bredvid bunken.

Mamman tänder återigen adventsljusstaken. Alla fyra ljusen tändes tidigare på morgonen när vi skulle äta söndagsfrukost. Vid tändandet läste vi Margareta Melins fina adventsbön och döttrarna sjöng ”Vi tänder ett ljus i advent”. Det är gott med fina stämningsfulla traditioner.

Döttrarna kryper emellanåt upp i mammans famn och säger att alla småsaker vi gör är så hemtrevliga, mysiga och juliga. Det är extra gott för att mamman i sin tanke önskat att det är så det skulle vara och kännas. Mamman vill så att det skall vara tillsammans-sakerna och pysslandet som är jul. Att det skall vara gemenskapen, omsorgen, värmen och kärleken som är det viktiga.

Idag bakar vi pepparkakor enligt min mormors recept och använder formar från mammans föräldrahem. 

Fin söndag och stämningsfull fjärde advent till er.

Etiketter: adventsbön, adventsljusstake, baka, fjärde advent, föräldrahem, gemenskap, mamman, Margareta Melin, mormor, pepparkakor, pepparkaksdeg, pepparkaksformar, stämningsfull, tradition