Julstök

Som från ingenstans fick mamman plötsligt extra julenergi. Efter frukost har det fejats, städats och ordnats. 

Pappan putsar fönster och mamman städar kök, hall och badrum. Alla köksskåp är rentorkade, bänkarna skurade, tavlelramar och lister våttorkade och kyl och frys är rengjorda. 

Det vackra furugolvet blev linoljesåpat och skurat av pappan igår. Mamman njuter av att golvet är alldeles lent att gå på och att plankorna skimrar silvermatt. Det luktar högtid i vårt hus. 


Det är gott när julkänslan är just tillsammansordnande, välbekanta dofter och fejande. Vi julstökar tillsammans och upplever i det glädje och lugn. 

Nu är vårt hus rent och julpyntat för oss att njuta i. Vi skall snart laga lite julmat, baka julbröd och ugnsbaka ännu en julskinka. 

Adventsljusstakar och stjärnor lyser och levande ljus skall tändas så fort det mörknar. Utomhus står lyktor i väntan på att tändas när mörkret sänker sig över ängarna. Vi känner ett lugn mitt i allt stök och har det gott så här dagen före julafton. 

Mamman önskar er alla en fin, kärleksfull, välsignad och stämningsfull julhelg. En helg att njuta tillsammans och känna glädje över samvaro och gemenskap.

Fin fredag till er.

Etiketter: energi, feja, fönster, jul, julpynt, julstök, kök, linoljesåpa, lugn, mamman, pappan, putsa, skura, städa, tillsammans, våttorkad

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.