Som från ingenstans fick mamman plötsligt extra julenergi. Efter frukost har det fejats, städats och ordnats. 

Pappan putsar fönster och mamman städar kök, hall och badrum. Alla köksskåp är rentorkade, bänkarna skurade, tavlelramar och lister våttorkade och kyl och frys är rengjorda. 

Det vackra furugolvet blev linoljesåpat och skurat av pappan igår. Mamman njuter av att golvet är alldeles lent att gå på och att plankorna skimrar silvermatt. Det luktar högtid i vårt hus. 


Det är gott när julkänslan är just tillsammansordnande, välbekanta dofter och fejande. Vi julstökar tillsammans och upplever i det glädje och lugn. 

Nu är vårt hus rent och julpyntat för oss att njuta i. Vi skall snart laga lite julmat, baka julbröd och ugnsbaka ännu en julskinka. 

Adventsljusstakar och stjärnor lyser och levande ljus skall tändas så fort det mörknar. Utomhus står lyktor i väntan på att tändas när mörkret sänker sig över ängarna. Vi känner ett lugn mitt i allt stök och har det gott så här dagen före julafton. 

Mamman önskar er alla en fin, kärleksfull, välsignad och stämningsfull julhelg. En helg att njuta tillsammans och känna glädje över samvaro och gemenskap.

Fin fredag till er.

Etiketter: energi, feja, fönster, jul, julpynt, julstök, kök, linoljesåpa, lugn, mamman, pappan, putsa, skura, städa, tillsammans, våttorkad