Vintertorsdag

Mamman kör döttrar till skolor. Väl hemma igen vandrar jag ut med familjehunden i ett frostbeklätt vinterlandskap. Det är oerhört vackert ute och luften är hög och kall. Himlen skiftar i ljusblått och rosa. Nu är det vinter. 

Mamman vandrar en lite lagom stund för att sedan bege mig in till en dotter som är hemma idag för att hon inte mår bra.

Inomhus är varmt och stilla. Mamman njuter av lugnet och julstämningen. Dottern som idag är lite piggare spelar piano. Hennes pianospel fyller huset med vackra toner och mamman lyssnar glatt. Det är underbart med all denna musik. 

Igår mådde dottern riktigt dåligt och orkade sig inte upp från soffan på hela dagen och idag har hon landat framför pianot.

Kanske sätter vi oss sedan i soffan under en filt och tittar vi på någon film tillsammans. Mamman skall börja sticka på ett nytt par strumpor efter att ha stickat färdigt mitt första par. Jag är så glad att stordottern undervisat mig i strumpstickning. Mamman känner en väns ’stickord’ i hjärtat och förstår på riktigt värdet av handarbete. ”Jag kan inte sluta sticka…”, säger vännen i sin podcast och så är det nog. Att sticka strumpor till familjen känns fint och oerhört värdefullt. 

Idag är det vinter och börjar att kännas jul sådär på riktigt. Julgranens ljus lyser upp vår storstuga och smyckningen skapar fin stämning. Nu är det dags att tända många levande ljus och servera den pianospelande dottersjuklingen lite frukost.

Fin torsdag till er.

Etiketter: dotter, familjehund, frost, julstämning, mamman, Pianospel, promenad, vinter

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.