Ljus

Så sitter mamman åter i ett rum som fylls med musik av blockflöjtsspelande ungdomar. Det är helg och ensembleövning för största dottern.

Själen njuter av de vackra tonerna och av de spelande ungdomarnas otroliga musikkunskaper. Och så mår mamman bra av att få vara med. Att dottern vill ha mig där i bakgrunden. Det är inget mamman ser som en självklarhet. För vår närhet är jag mycket tacksam.

Att få sitta i ett rum med ungdomar som spelar vackra stycken ger mig hopp. Hopp om den verklighet vi lever i och hopp om en framtid som stundtals ser mörk ut. 

De ungdomar mamman ser framför sig bär på ett fast och starkt ljus. Den sortens ljus som skingrar det mörkaste av mörker. 

Min tilltro till styrkan i ljusets kraft är stor. Jag tror att dessa ungdomar kan bära ansvaret för vår värld med sig in i framtiden. Jag vill tro att de mörka krafter som nu tagit över flera av världens länder är tillfälliga och utdöende. 

Mamman ser inga spår av mörker, ilska och hat i dessa ungdomar. Jag ser unga människor som förstår och ser att vi är ett. Att vi kan samarbeta trots alla våra olikheter. Att vi tillsammans kan spela samma melodi. En melodi som harmonierar tack vare olika stämmor, toner och takter. Att samspelet bygger på olikhet för att det skall bli till en fungerande och vacker helhet.

Mamman tänker att det är dessa goda unga människor som kan, vet, förstår och har kraft att bygga en god och snällare värld. Det är dessa barn och ungdomar jag ger all min kraft och allt mitt engagemang för att jag tror att det är de som är vårt hopp och vår framtid. De är vårt ljus.

Vackra toner från flera olika sorters blockflöjter fyller både musiksalen och mammans hjärta. Toner som ger mig hopp och tillförsikt om en ljusare och snällare värld.

Fin lördag till er.

Etiketter: barn, dottern, engagemang, ensemble, helg, helhet, kraft, ljus, mamman, mörker, musik, olikhet, stämmor, takt, tillsammans, ton, ungdomar, värld

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.