Mycket är det som inte blir gjort

Mamman sitter vid köksbordet med en kopp te och beundrar landskapet utanför. Höstfärgerna är vackra och det finns en stillhet  som tilltalar mig i det lätta duggregnet.

En dotter är förkyld och hemma från skolan. Mamman är inte heller alldeles pigg. Jag nyser och fryser och är inte särskilt effektiv. Sitter mest. Det är både skönt och lite stressande att sitta här. Det är så mycket som borde göras. Bröd borde bakas, halsduk stickas, kjolar sys, sängar bäddas, diskmaskin plockas ur, tvätt tvättas och sorteras och golven dammsugas. 

Mycket är det som inte blir gjort medan mamman lugnt dricker sitt te, kramar dottern och njuter av ett vackert höstlandskap.

Fin tisdag till er.

Etiketter: bädda, baka, dammsuga, dotter, förkyld, fryser, höst, mamman, nyser, te, tvätta, vackert

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.