Promenad

Ut i skogen tänkte mamman sig nu på förmiddagen. Långpromenad såg jag framför mig varmklädd med frisk luft i ansiktet. Men så kör jag på väg hem från morgonens skolrunda förbi skyltar som deklarerar att ’jakt pågår’. 

Kanske blir det istället en promenad på vackra grusvägar runtom i vår lilla by. Det känns på något sätt tryggare. Den kalla friska höstluften känner ju mamman i sitt ansikte ändå. Och så stannar jag till lite här och där för att beundra höstlövens alla färger.


Jag sätter en liten skylt i sinnet, ’promenad pågår’, och vandrar ut i höstluften för att möta dagen.

 När mamman kommer in igen skall jag återigen påbörja arbetet med att fylla frysen med olika hembakta mammabröd. Så skall sängar bäddas, tvätt tvättas, måltider förberedas, sömnadsprojekt fortsättas och golv dammsugas. Det blir en dag med hemarbete. Arbete mamman trivs riktigt gott med.

Fin onsdag till er.

Etiketter: by, grusvägar, höst, höstlov, jakt, mamman, promenad, skola, skolrunda, skylt, trygg

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Promenad”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.