Ensemblemusik och biblioteksbok

Mamman sitter med på ensembleövning. Jag lyssnar på vacker flöjtmusik och njuter. Lätt som en sommarbris låter musiken. Det spelas Mozart och rummet fylls av samstämd blockflöjtsmusik. 

Mamman läser biblioteksbok samtidigt. Denna gång har jag hittat en bok av en sydkoreansk författare. 

Musiken och orden passar fint ihop på något sätt. Kyung-Sook Shins ord är lätta och smärtsamma samtidigt. Historien är fängslande och vacker. En del meningar tar sig in i hjärtat och skapar oro.

”Antingen står en mor och en dotter varandra väldigt nära eller också känner de inte varandra alls.” 

Mamman vill så gärna behålla närheten till döttrarna även när de är stora. Så väldigt gärna vill mamman det. Så mycket att det gör ont i hjärtat faktiskt. Jag är rädd att inte få vara nära. Inte få ta del av deras liv. Min rädsla för det gör ont samtidigt som jag inte vill oroa mig. Vill vara här och nu och njuta av de underbara döttrarna som så gärna delar med sig av sina tankar och idéer. Allt vill mamman ta del av.

”Ordet mamma är intimt och innehåller en vädjan: Snälla ta hand om mig. Snälla, sluta skälla på mig och stryk mig över håret; snälla stå på min sida oavsett om jag har rätt eller fel.”

Författaren tar sig in i mammans hjärta med sina ord. Ordet mamma är stort, vackert, intimt och underbart. Att få vara mamma är en stor gåva som jag vill vårda hela mitt liv. Och så vill mamman ta hand om så mycket jag får. Alltid.

Mamman njuter av vacker musik och läser vidare i biblioteksboken. Boken heter ’Ta hand om min mor’ och den kan jag så här långt varmt rekommendera.

Fortsatt fin helg till er.

Etiketter: bibliotek, blockflöjt, bok, dotter, döttrar, ensemble, Kyung-Sook Shin, mamman, Mozart, Ta hand om min mor

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Ensemblemusik och biblioteksbok”

 1. Hoppas också det
  Får vara nära
  Både sönerna o döttrarna förstås
  Tänk att man kan älska några så mkt
  Å att tiden går så fort
  Vad duktig du ör som stannar upp
  Läser
  Lyssnar
  Är
  Kram

  1. Hej Svintoflickan
   Kärleken är verkligen störst av allt. Försöker att stanna upp lite då och då varje dag för att njuta.
   Önskar dig en fin tisdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.